عرض این سد در پی 50 متر، تاج آن 434 متر، ظرفیت تخلیه 5 هزار و 700 متر مکعب در ثانیه و تولید برق آن 1500 مگاوات خواهد بود که سالی 2 هزار و 984 گیگاوات برق تولید خواهد کرد.
استاندار لرستان در جمع خبرنگاران گفت: بلندترین سد دنیا به ارتفاع 315 متر در شمال لرستان بر روی رودخانه بختیاری احداث میشود.
به گزارش فارس سیدحسین صابری اعلام کرد: سد بختیاری با ارتفاع 315 متر به عنوان بلندترین سد بتونی جهان در شمال لرستان ساخته میشود که با هدف تولید انرژی و جلوگیری از رسوبات به مخزن به ظرفیت 4 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب آب ساخته میشود.
وی افزود: عرض این سد در پی 50 متر، تاج آن 434 متر، ظرفیت تخلیه 5 هزار و 700 متر مکعب در ثانیه و تولید برق آن 1500 مگاوات خواهد بود که سالی 2 هزار و 984 گیگاوات برق تولید خواهد کرد.
استاندار لرستان با بیان اینکه سالانه 5/13 میلیارد متر مکعب بارش در استان وجود دارد گفت: متاسفانه تنها 25 درصد کشاورزی این استان آبی و بقیه به صورت دیم کاشته میشود.
صابری افزود: همچنین سد رودبار در منطقه الیگودرز به ارتفاع 158 متر و طول 211 متر و عرض تاج 8 متر با مخزن 228 میلیون متر مکعب و آبدهی 2 هزار و 900 متر مکعب در ثانیه احداث میشود که دو واحد نیروگاهی با ظرفیت 450 مگاوات در آن احداث میشود.
وی افزود: هدف از ساخت این سدها علاوه بر تولید برق تبدیل زمینهای کشاورزی دیم به آبی و استفاده بهینه از منابع آب استان است.
وی که به عنوان سیزدهمین استاندار بعد از انقلاب اسلامی در لرستان حضور دارد گفت: بر اساس آخرین سرشماری سال 85 جمعیت استان یک میلیون و 716 هزار نفر و امروز به یک میلیون و 760 هزار نفر افزایش یافته که 836 هزار نفر مرد و بقیه زن هستند.
صابری افزود: بیش از 50 درصد جمعیت استان زیر 30 سال سن دارند که این استان از جمعیت جوان برخوردار بوده و نیاز به ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای جوانان احساس میشود.
استاندار لرستان مساحت استان را 28 هزار و 157 کیلومتر مربع معادل 7/1 درصد وسعت کشور ذکر کرد و گفت: لرستان با 7 استان همسایه بوده و اقوام لر و لک در این استان ساکن بوده و استان دارای 9 شهرستان، 23 شهر، 23 بخش، 2750 پارکه آبادی مصور و رسمی و در آینده با تصویب دولت شهر جدید چگینی در استان ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه این استان در شهرستان سلسله دارای سردترین نقاط کشور و در منطقه پل دختر گرمترین نقاط کشور را در خود جای دارد گفت: لرستان با موقعیت استراتژیک و مرکزی خود به عنوان مرکز پشتیبانی و انبار کشور تلقی میشود و از این استعداد برای ساخت سیلو و انبارهای نگهداری مواد غذایی و ایجاد اشتغال میتوان به بهترین نحو استفاده کرد.
صابری افزود: 25 درصد معادن سنگ ساختمانی کشور در این استان قرار دارد. همچنین بیشترین جنگلهای بلوط در استان در کوههای زاگرس قرار گرفته 450 واحد سنگبری سنتی و قدیمی و پیشرفته در استان مشغول کار هستند.
استاندار لرستان با بیان اینکه مناسبترین کارخانه آهک هیدراته در پل دختر قرار گرفته گفت: 90 درصد از محصولات این کارخانه صادر و بقیه در صنایع فولاد خوزستان استفاده میشود.
استاندار لرستان وجود باغهای انجیر سیاه به وسعت 10 هزار هکتار در پل دختر را از ویژگیهای این استان دانست و گفت: 11 درصد تولید آب کشور در این استان انجام میشود.
صابری افزود: سدهای کارون و کرخه از این استان سرچشمه گرفته و تنوع آب و هوایی فراوانی در لرستان به چشم میخورد همچنین اخیرا نهضت کاشت درخت زیتون در استان در اراضی شیب دار شروع شده است.
وی افزود: 6 میلیون و 300 هزار واحد دامی در استان وجود دارد همچنین لرستان جزء 3 استان برتر در تولید ماهی قزلآلای سردابی به شمار میرود و بزرگترین مجتمع تولید این ماهی در شهرستان سلسله قرار گرفته است.
صابری با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب یک آموزشکده با ظرفیت 500 دانشجو در استان وجود داشت گفت: امروز دانشگاه لرستان، علوم پزشکی لرستان، آزاد اسلامی و پیام نور و دانشگاه بروجردی بیش از 52 هزار دانشجو را در خود جای دادند و اخیرا دانشگاه علوم پزشکی استان از رتبه 3 به رتبه 2 ارتقا یافته است.
وی افزود: از 14 نقطه کشوری در سال جاری 2 نفر در استان لرستان بودند که آقای دکتر صالحنیا نخبه تولید گیاهان دارویی و ایجاد مزارع این رشته به نوع نخبه در خدمات پزشکی شناخته شده است. همچنین دو کارخانه داروسازی اکسیر و داملران که اولی برای داروهای انسانی و دومی برای داروهای دامی فعالیت میکنند همچنین دو کارخانه کاشی سامان و جم در بروجرد قرار گرفته است و کارخانه زاگرس خودرو نیز در استان قرار گرفته است.
استاندار لرستان همچنین افزود: بزرگترین کارخانه فروسیلیس و فروآلیاژ در خاورمیانه در شهرستان ازنا در دهه فجر امسال به بهرهبرداری رسید.
همچنین از 30 طرح نمونه در طرح 900 سیمرغ 2 طرح در استان به بهرهبرداری رسیدند و کارخانه فولاد علیگودرز در حال بهرهبرداری و همچنین کارخانه فولاد صدر خرمآباد در خط اول تولیدی به بهره برداری رسید.
استاندار لرستان افزود: مجتمع فولاد ازنا در یک سال آینده بهرهبرداری میشود و مجتمع قضایی گهر لرستان در فاز اول در 3 _ 4 ماه آینده با تولید 10 میلیون لیتر آب معدنی در سال میتواند به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده آب معدنی به بهرهبرداری برسد. همچنین کارخانه تولید مواد غذایی در شهرستان درود و دهها سد آبگیری در حال احداث و یا مراحل نهایی مطالعات در استان وجود دارد که یکی از بهترین سدهای برق آبی به نام سد رودبار لرستان در علیگودرز 50 درصد پیشرفت داشته که سالانه 450 مگاوات برق تولید خواهد کرد.
وی همچنین افزود: مطالعات فاز 1 و 2 سد برقابی تنگ منشوره در کوهدشت در مرحله نهایی قرار دارد که بخش عمدهای از شهرستان کوهدشت را زیر کشت آبی قرار میدهند همچنین 35 هزار از اراضی مستعد منطقه از کشت آبی به دیم تبدیل خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه قبل از انقلاب حتی 20 کیلومتر جاده روستای آسفالته وجود داشت گفت: امروز 2500 کیلومتر جاده روستایی به صورت آسفالته احداث شده همچنین آزادراه خرمآباد به پل زال به مسیر 64 کیلومتر در اندیمشک که مطالعات آن قبل از انقلاب انجام شده ولی در دولت نهم این آزاد راه 104 کیلومتری شامل 25 کیلومتر احداث تونل و 4/2 کیلومتر احداث پل ساخته میشود.
صابری افزود: این پروژه با 500 میلیون تومان سرمایهگذاری به کمک بخش خصوصی احداث میشود که برخی از تونلهای آن در عمق 1200 متری زمین قرار گرفتهاند.
وی افزود:با احداث این بزرگراه طول مسیر 64 کیلومتر و زمان مسافرت 2 ساعت کاهش مییابد که در بهار سال 88 راهاندازی خواهد شد.
نوشته شده توسط darilink در شنبه 87/12/24 و ساعت 1:30 عصر | نظرات دیگران()